.  

 

Sandra Bonte, eigenaar van het SPEL

Ik ben Sandra Bonte, getrouwd met Gert, woon in Hilversum en ben werkzaam bij stichting Careander.

De zorg is mij vertrouwd, ik heb gewerkt in allerlei functies binnen verschillende settingen. In 1976 begonnen als ziekenverzorger in een algemeen ziekenhuis en daarna ben ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gaan werken. Ik heb diverse functies gehad ondermeer woonbegeleider, activiteiten begeleider, jobcoach en nu al ruim enkele jaren teammanager binnen Careander.

Ik ben een grote fan van ‘begeleiden met de handen op de rug’. Ieder mens heeft namelijk talenten en in die ontdekkingstocht naar talenten wil ik graag mijn steentje bijdragen.

Soms heb je middelen nodig om talenten te ontdekken en mensen te empoweren. Het SPEL is zo’n middel.

Het idee over het SPEL is enkele jaren geleden ontstaan tijdens een training waarin een spel werd gespeeld met te hoge moeilijkheidsgraad voor mensen met een verstandelijke beperking. Een spel ontwikkelen om spelenderwijs tot een gesprek te komen heeft mij niet los gelaten en heeft mij doen besluiten een opzet te maken voor een eenvoudiger spel. Dit heb ik nader uitgewerkt tijdens mijn studie ‘Management in de Zorg’ met hulp van een werkgroep waarin ondermeer een orthopedagoog en coach cliëntenraden aan hebben deelgenomen.